Верховна Рада провела позачергове засідання

Верховна Рада провела позачергове засідання
16 квітня нардепи зібралися на позачергове засідання паарламенту
Фото: Уніан

Сьогодні парламент розгляне законопроєкт про зловживання поправками

Верховна Рада України 16 квітня проводить позачергове засідання, яке розпочалося о 13 годині. 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив позачергове засідання, у залі - 332 депутати. Після відкриття засіданна народні депутати одразу пішли на перерву.

Разумков збирає голів у фракцій у себе на нараду.

У порядку денному парламенту – зміна регламенту Верховної Ради щодо «протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури».

Очікується, що завдяки змінам вдасться прискорити ухвалення законопроєкту щодо банківської діяльності – так званого «антиколомойського закону», від ухвалення якого залежить надання кредиту МВФ.

30 березня парламент проголосував цей законопроєкт у першому читанні, але кілька депутатів заблокували процес, подавши понад 16 тисяч правок. Якщо їх розглядати за нинішнім регламентом, може знадобитися понад рік.

Крім того, на позачерговому засіданні планується ратифікувати угоду про грант Фонду Е5Р (Проєкт «Вища освіта України») між Україною та Європейським інвестиційним банком (законопроєкт № 0034).

Також депутати мають намір розглянути в другому читанні законопроєкти «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (№2653) і «Про оборонні закупівлі» (№2398-д).

Як повідомлялося, депутати не виносять «антиколомойський» закон на позачергове засідання Ради.

Нагадаємо, у «Слузі народу» припустили, що Рада розгляне «антиколомойський» закон на початку травня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: