Верховний суд відхилив касаційну скаргу співачки Корольової на заборону в'їзду до України

Верховний суд відхилив касаційну скаргу співачки Корольової на заборону в'їзду до України
Співачка Наташа Корольова

Верховний суд залишив без змін рішення суду першої та апеляційної інстанцій

Верховний суд України не задовольнив позов російської співачки, уродженки України, Наташі Корольової (Наталія Поривай) до Служби безпеки України, яка заборонила їй в'їзд до України за незаконне відвідування анексованого Криму, але незабаром дозволила.

Про це йдеться в постанові № 826/19388/16, опублікованій у Реєстрі судових рішень. 

Таким чином, Верховний суд залишив без змін рішення суду першої та апеляційної інстанцій. Рішення набуває чинності з дати ухвалення і оскарженню не підлягає. 

Наташа Корольова направила до Окружного адміністративного суду Києва позов до СБУ, однак суд відхилив її позов. Пізніше Київський апеляційний адміністративний суд залишив це рішення в силі. 

Зазначено, що постанову СБУ про заборону в'їзду співачки до України було скасовано іншою постановою спецслужби ще 18 січня 2017 року. І суд першої інстанції, і апеляційний при ухваленні своїх рішень враховували цю обставину.

Однак, на думку Наташі Корольової, «скасування відповідачем заборони в'їзду до України діє лише на майбутнє, оскільки надає можливість позивачу в'їхати до України лише з 18 січня 2017 року, що жодним чином не відновлює права позивача, порушені в період терміну дії заборони».

«Суд погоджує висновок судів попередніх інстанцій про відсутність підстав для задоволення позовних вимог, з огляду на скасування відповідачем заборони в'їзду позивачеві до України», - йдеться в постанові.

Раніше повідомлялося, що в Україну не впустили російського журналіста, главу комісії Громадської палати РФ з розвитку інформаційного простору, ЗМІ та масових комунікацій Євгенія Прімакова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: