Вибори-2019: ЦВК витратить майже 16 млн грн лише на бланки протоколів виборчих комісій

Вибори-2019: ЦВК витратить майже 16 млн грн лише на бланки протоколів виборчих комісій
Виборча урна для голосування

Загальний наклад замовлення становитиме понад 3 млн штук

Центральна виборча комісія 15 січня оголосила тендер на виготовлення і доставку бланків протоколів та актів очікуваною вартістю 15,72 млн грн, призначених для проведення президентських виборів.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на систему ProZorro.

Загалом, буде надруковано 3 118 458 штук бланків. Левову частину з них (2,24 млн) складуть протоколи дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців з розрахунку по 75 примірників на кожну звичайну та спеціальну виборчу дільницю.

Протоколи дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях повинні мати наскрізну нумерацію, виконану червоною фарбою, що має червоне свічення в ультрафіолетовому світлі, а також бути виготовлені на офсетному папері щільністю не менше 80 г/м2 без оптичного відбілювача з видимим при просвічуванні зображенням Державного Герба України та містити гільйошну антисканерну сітку.

Загальний тираж продукції може бути зменшено Центральною виборчою комісією, виходячи з потреб виборчого процесу чергових виборів президента.

Початок аукціону призначено на 25 березня.

Нагадаємо, що 31 грудня 2018 року, розпочалась передвиборча кампанія. За законом процес має стартувати за дев’яносто днів до дати голосування, яка припадає на 31 березня 2019 року. Кошторис на проведення виборів президента становить понад 2,35 мільярда гривень, на проведення парламентських виборів — майже 1,95 мільярда гривень.

Також читайте статтю «Главкома» «Спостерігачі чи «тітушки»? Другий фронт президентських виборів» 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: