Відомий мільядер поскаржився на українського суддю-пенсіонера, який їздить на Harley-Davidson

Відомий мільядер поскаржився на українського суддю-пенсіонера, який їздить на Harley-Davidson
Мохаммад Захур
Фото: Станіслав Груздєв

Підприємець Мохаммад Захур обурений конфліктом навколо земельної ділянки в центрі столиці, яку він вважає своєю

Бізнесмен пакистанського походження Мохаммад Захур, колишній власник Донецького метзаводу та впливового тижневика для експатів Kyiv Post, в інтерв’ю «Главкому» розповів про деталі конфлікту навколо земельної ділянки в центрі столиці, яку він вважає своєю.

Ще у 2009 році компанія Захура Istil купила майновий комплекс з кількох будівель на ділянці площею 0,6 га за адресою вул. Артема 24-А (нині вулиця Січових Стрільців) в Києві.

Нерухомість була придбана у приватної компанії, яка свого часу заплатила за неї Міноборони близько мільйона доларів і отримала всі необхідні документи. Однак відразу ж після придбання, право нового власника на це майно було оскаржено міністерством.

Istil суди виграв. Але вже в грудні 2017-го права на земельну ділянку були оскаржені маловідомою компанією «Промбуд-М», з якою раніше в.о. керівника управління капітального будівництва Міноборони Сергій Собан уклав договір на будівництво житлового комплексу на цій ділянці.

У травні Господарський суд Києва визнав недійсним договір Міноборони та «Промбуд-М», але в результаті фактично прийняв рішення проти Захура, анулювавши рішення Київської міськради про продаж землі Istil.

За словами Захура, суддя був необ’єктивним під час розгляду справи, відхилив всі клопотання адвокатів.

«Суддя (Владислав Демидовприїхав на Harley-Davidson вже з готовим рішенням, усім його роздав і поїхав, а наступного дня пішов на пенсію», - розповів бізнесмен.

Він додав, що за даними веб-порталу електронних декларацій в 2016 році суддя Демидов задекларував мотоцикл Harley-Davidson та спортивний байк Suzuki. «Схоже у нього пристрасть до дорогих мотоциклів. В країні, де судді не так багато отримують, податкову чомусь не хвилюють такі моменти», - додав Захур.

Компанія Istil подала апеляцію.

Читайте також: Мохаммад Захур: З проекту Шустера ми пішли, бо відчули, що там щось нечисто

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: