Відразу два циклони навідаються до України: погода на 18 березня

Відразу два циклони навідаються до України: погода на 18 березня
В Україну заходять два холодних циклони

Україну вже місяць атакують циклони з півдня Європи

У неділю, 18 березня, погода в Україні буде досить сніжною і морозною, так що від весни на вихідні залишилася хіба що назва. Зазначимо, що буде лютувати поривчастий вітер, який відчутно знизить температуру.

Про це написала синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Так, за словами Діденко, Україну вже місяць атакують циклони з півдня Європи. І що цікаво – південні циклони, як правило, ходять «серіями».

Повідомляється, що один в Україну йде циклон з північно-східного напрямку, а інший вже над Балканами, тому скоро теж дістанеться до кордонів України.

«Північ країни торкнеться дуже обережно або навіть просто обійде. А ось на Заході, Півдні України, а потім протягом дня через Центр на Схід – опади переважно у вигляді снігу, на південь – з дощем. Північно-східний вітер залишиться поривчастим, сильним», – зазначила Діденко.

У той же час в українській столиці 18 березня очікується невеликий сніг, поривчастий північно-східний вітер і мороз – вночі до -10 ...- 12 градусів, удень – до -5 ...- 7 градусів за Цельсієм.

У свою чергу, у зв'язку з морозами, київська міська адміністрація може оголосити понеділок, 19 березня, вихідним днем. А ось з 26-го березня в Україні розпочнеться стале потепління, обіцяє синоптик.

Нагадаємо, що за прогнозами синоптиків, 17 та 18 березня в столиці очікуються складні погодні умови: сильні снігопади (вдень 17 березня помірний сніг), хуртовини, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі та вдень 5-7° морозу (вночі 18 березня близько 10° морозу).

У зв'язку зі складними погодними умовами, 16 березня, з 19:00 і до понеділка, 19 березня, вводиться режим обмеження в’їзду великовагового та великовантажного транспорту до столиці. 

У разі значного погіршення погодних умов у Києві міська влада рекомендуватиме оголосити понеділок, 19 березня, вихідним днем. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: