Виконавча служба стягнула з «Газпрому» 80 млн грн штрафу

Виконавча служба стягнула з «Газпрому» 80 млн грн штрафу
Штраф був накладений Антимонопольним комітетом України

Кошти вже перераховано у бюджет України

Державна виконавча служба стягнула з «Газпрому» 79,8 млн грн до державного бюджету в рамках штрафу, накладеного Антимонопольним комітетом України (АМКУ) на російську компанію.

Про це повідомив заступник голови Міністерства юстиції України з питань виконавчої служби Сергій Шкляр.

«Рішення щодо «Газпрому», яке було винесено АМКУ на 171 млрд грн і яке потім було предметом розгляду в господарських судах, надійшло на виконання в ДВС і зараз виконується. Наразі маємо такі результати - 79,8 млн грн вже стягнуто з боржника і перераховано до держбюджету. Здійснюємо подальші виконавчі дії в цьому напрямку», - сказав він на прес-конференції в четвер.

Сьогодні також стало відомо, що «Газпром» повернув Україні 1,7 млн гривень.

У середині червня Міністерство юстиції стягнуло з «Газпрому» перші 80,8 млн грн зі встановленого раніше судом штрафу на загальну суму 172 млрд грн.

Кошти стягуються відповідно до раніше ухваленого Господарським судом за ініціативи Антимонопольного комітету рішення, яким зобов'язано «Газпром» сплатити 171 млрд 932 млн грн штрафу за зловживання монопольним становищем на території України. 

Як повідомлялося, у січні 2016 року Антимонопольний комітет України вирішив оштрафувати «Газпром» на 85 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України. Потім це рішення було кілька разів підтверджено українськими судами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: