Винуватицю смертельної ДТП в Харкові заарештували на два місяці

Винуватицю смертельної ДТП в Харкові заарештували на два місяці
Олена Зайцева в суді

Зайцевій обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 днів без визначення розміру застави

Київський райсуд Харкова обрав запобіжний захід Олені Зайцевій, підозрюваній у скоєнні смертельної ДТП в Харкові, у вигляді тримання під вартою 60 днів без визначення розміру застави.

Рішення оголосила суддя Світлана Муратова.

Як відомо, прокуратура і поліція наполягалии на обранні запобіжного заходу у вигляді арешту на період слідства задля запобігання спробам ухилитися від відповідальності за скоєне.

Раніше повідомлялося, що адвокат Зайцевої вважає підозру підзахисній необґрунтованою.

Як відомо, увечері 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus, який їхав на червоне світло, вилетів на тротуар, та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості, серед них двоє жінок перебувають у дуже важкому стані.

За кермом Lexus перебувала 20-річна Олена Зайцева, донька харківського бізнесмена і зведена сестра екс-заступника прокурора Черкаської області часів Пшонки Дмитра Зайцева, який був на посаді в 2013 році.

Народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко заявив, що Зайцеву, яка влаштувала жахливе ДТП з 5 загиблими у Харкові, уже тричі штрафували за проїзд на червоне світло і перевищення швидкості. 

За попередніми даними, Зайцева не перебувала у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, але офіційного підтвердження цьому поки немає. Але згідно з даними експертизи, про які на судовому засіданні заявив представник прокуратури, в сечі Олени Зайцевої було знайдено опіати.

Національна поліція і прокуратура підписали подання на арешт Олени Зайцевої за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).

Згодом Геращенко заявив, що водій Lexus Олена Зайцева брала участь у перегонах по нічному Харкову,коли сталася аварія.

20 жовтня прокуратура повідомила, що дочці харківського бізнесмена Олені Зайцевій, яка  збила на смерть 5 людей на тротуарі у Харкові, оголосили про підозру. 

Читайте також матеріал «Главкома» Кривава ДТП у Харкові. Невже у Європі нема мажорів на дорогах?

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: