Вища рада юстиції розгляне клопотання ГПУ щодо відсторонення судді Ємельянова

Вища рада юстиції розгляне клопотання ГПУ щодо відсторонення судді Ємельянова

У жовтні департаментом спецрозслідувань ГПУ було повідомлено про підозру суддям Вищого господарського суду Артуру Ємельянову і Віктору Татькову у вчиненні злочинів

Вища рада юстиції у четвер розгляне клопотання ГПУ щодо відсторонення судді Ємельянова від здійснення правосуддя.

Про це йдеться в порядку денному №35 засідання 8 грудня, опублікованому на сайті ВРЮ.

Згідно з документом, клопотання заступника генерального прокурора Юрія Столярчука про відсторонення від здійснення правосуддя судді Вищого господарського суду України Артура Ємельянова буде розглянуте першим.

Доповідач – член Вищої ради юстиції Олексій Маловацький.

Як повідомлялось раніше, у жовтні департаментом спецрозслідувань ГПУ було повідомлено про підозру суддям Вищого господарського суду Артуру Ємельянову і Віктору Татькову у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376, ч. 2 ст. 376-1 КК України.

У прокуратурі повідомили, що слідство має докази того, що ці особи у 2011- 2014 роках фактично підпорядкували собі систему прийняття судових рішень. За словами генпрокурора Юрія Луценка, на даний час досліджується близько 7000 випадків незаконного втручання в автоматизовану систему розподілу справ та заяв, втручання у діяльність суддів з метою винесення ними потрібних зловмисникам неправосудних рішень в господарчих судах всіх інстанцій. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: