Військовий експерт розповів про сценарій дій Путіна на Донбасі

Військовий експерт розповів про сценарій дій Путіна на Донбасі

Тимчук пояснив зв'язок між політичною ситуацією в Україні та загостреннями на Донбасі

У політичному вимірі ситуації на Донбасі щодо періодів загострень та режимів тиші, прослідковується очевидний сценарій. Про це у коментарі «Главкому» розповів керівник  групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

За словами Тимчука, на початку червня стало зрозуміло, що за кількістю обстрілів були періоди відносного спаду і за ними – нарощування. «Путін хотів вибити з України прийняття закону про вибори на окупованій частині Донбасу – зрозуміло, що під дулом російських автоматів – фактично, це легалізація нинішніх ватажків «ЛНР» і «ДНР». Коли закінчилась сесія Верховної Ради – був також період невеликого спаду. Як тільки в почались розмови про те, що може бути позачергова сесія – знову почалося нарощування обстрілів», - зауважив він.

Військовий експерт продовжив - після цього послідував знову невеликий спад у кінці серпня, коли стало зрозуміло, що ніхто Раду збирати не буде. «З першого вересня пішов режим умовного затишшя. Хоча зараз ми бачимо, що обстріли почалися з новою силою», - додав він.

Тимчук нагадав, що ще на початку літа Путін висловив позицію: мінські угоди можливо реалізувати тільки якщо Київ прийме три основні умови. Перша – це закон про надання особливого статусу Донбасу, друга – закон про проведення місцевих виборів на Донбасі і третя – закон про амністію бойовиків. «Відповідно, коли Путін почав казати про те, що він не буде зустрічатися в форматі «Нормандської четвірки», одразу з’явилась загроза широкомасштабної відкритої агресії», - сказав експерт. 

Як раніше повідомлялось, Тимчук вважає, що невдоволення серед бойовиків «Л/ДНР» через чутки про «злив» президентом РФ Путіним проекту «Новоросія» ніколи не переросте у заворушення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: