Військовий конфлікт Росії і НАТО є головною загрозою 2017 року, - доповідь

Військовий конфлікт Росії і НАТО є головною загрозою 2017 року, - доповідь

«Навмисний або ненавмисний військовий конфлікт» між Росією і країнами - членами НАТО «випливає з агресивної поведінки Росії в Східній Європі», зазначається у доповіді американської ради з міжнародних відноси

Виникнення військового конфлікту між Росією і країнами НАТО може стати головною загрозою в 2017 році.

Про це йдеться в доповіді «Попередній розгляд можливих загроз у 2017 році» американської ради з міжнародних відносин. Документ опублікований на сайті ради.

За результатами дослідження, в категорії загроз, вплив яких оцінюється як «високий», а ймовірність вважається «помірною», входить і «навмисний або ненавмисний військовий конфлікт» між Росією і країнами - членами НАТО, що «випливає з агресивної поведінки Росії в Східній Європі».

Далі в цій групі йде серйозна криза в КНДР, викликана випробуванням ядерної зброї або міжконтинентальних балістичних ракет, а також військовими провокаціями або внутрішньою політичною нестабільністю.

Також до списку увійшла ймовірність проведення «надзвичайно руйнівної кібератаки» на критично важливі об'єкти американської інфраструктури.

При цьому вказана і можливість теракту з великим числом жертв на території США або їх союзників, влаштованого як іноземними, так і місцевими терористами.

У категорію загроз, вплив яких вважається «помірним», а перспективу виникнення - «високої», увійшла ймовірність спалаху насильства і нестабільності в Афганістані, а також збільшення насильства між Туреччиною і різними курдськими озброєними групами і ескалація громадянської війни в Сирії.

Чотири конфліктних ситуації були знижені в пріоритеті можливості виникнення в 2017 році, в тому числі зменшились ризики виникнення політичної нестабільності в ЄС через кризу біженців, розпаду Іраку і посилення ворожнечі між Ізраїлем і Палестиною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: