Світу потрібен жандарм, і ним мають стати США – екс-генсек НАТО

Світу потрібен жандарм, і ним мають стати США – екс-генсек НАТО
Фото з відкритих джерел

Під час мого візиту в Москву в грудні 2009 року я відчув, що президент Путін кидає виклик світовому порядку, який був настільки успішно створений США після Другої світової війни - Расмуссен.

Не встиг я сісти, як Володимир Путін заявив мені, що НАТО - організація, яку я тоді очолював - більше не має сенсу і повинна бути розпущена, - пише колишній генсек НАТО і колишній прем'єр-міністр Данії Андерс Фог Расмуссен в статті для The Wall Street Journal.

«Після закінчення холодної війни ми розпустили Організацію Варшавського договору, - сказав Путін. - Аналогічно, ви повинні розпустити НАТО. Це релікт холодної війни».

«Під час мого візиту в Москву в грудні 2009 року я відчув, що президент Путін кидає виклик світовому порядку, який був настільки успішно створений США після Другої світової війни», - пише Расмуссен.

Екс-генсек НАТО зазначає, що завдяки займаниих ним колись посад він знає, наскільки важливо лідерство Америки. «Ми відчайдушно потребуємо президенті США, який здатний і готовий очолити вільний світ і виступити проти таких автократів, як президент Путін», - стверджує Расмуссен.

«Світу потрібен такий жандарм, якщо свободи і процвітання судилося взяти гору над силами придушення, і єдиний здатний, надійний і бажаний кандидат на цю позицію - це США», - вважає колишній генсек НАТО.

В статті йдеться, що небажання адміністрації Обами вести за собою весь світ мало серйозні наслідки, і серед них немає нічого небезпечнішого дій Путіна. Поки Європа і США дрімали, він почав нещадну військову операцію в підтримку режиму Асада в Сирії і спробував уявити Росію як світову державу, територіальні претензії значимість США . У Європі він намагається викроїти сферу впливу і затвердити Росію в статусі регіональної держави, здатної зменшити вплив Америки.

«Це лише кілька прикладів того, що зараз стоїть на кону, коли автократи, терористи і держави-ізгої оскаржують лідерство Америки в міжнародному порядку, заснованому на дотриманні закону, який був створений після Другої світової війни і гарантував світу безпрецедентний період спокою, прогресу і процвітанн», - вважає Расмуссен.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: