Росія може знищити цілу країну - американський генерал

Росія може знищити цілу країну - американський генерал
АР

Він підкреслив: у разі нападу альянс буде діяти згуртовано.

Росія зараз є великою, але не єдиною загрозою для НАТО. Про це заявив Бен Ходжес - командувач сухопутними США в Європі, командувач американськими військами в ході військових навчань «Анаконда», які в даний момент проходять в Польщі, пише німецька газета Bild.

Серед інших загроз безпеці альянсу він назвав ІГІЛ (терористична організація) та масову міграцію.

«Проте Росія є єдиною загрозою, яка може знищити цілу країну, навіть якщо Росія і не проявляла подібних намірів. Так звана «Ісламська держава», навпаки, довела, що має явне бажання знищити нас усіх. Але у них для цього немає можливостей », - зауважив Ходжес.

Говорячи про ймовірність того, що сценарій «Анаконда» стане реальністю (прихований напад на Польщу), генерал-лейтенант зазначив, що подібний розвиток подій малоймовірний. «Але найкращий спосіб зберегти поточну ситуацію - проводити навчання і демонструвати, що ми підготовлені. Дієве стримування працює тільки тоді, коли існують необхідні потужності. Коли показуєш, що вони є, і ти готовий задіяти їх», - додав Ходжес.

Разом із тим, він підкреслив: у разі нападу альянс буде діяти згуртовано.

Ходжес також відзначив, що за останні роки стан російської армії покращився. «Росіяни значно поліпшили електронні методи ведення військових дій. Це означає, що якщо хтось відправить електронний сигнал, вони його зможуть перервати, зробити перешкоди або визначити місце розташування. Таким чином, вони можуть вистрілити, не бачачи тебе, навіть перебуваючи на великій відстані. Це дуже небезпечно, і я дуже цим стурбований», - пояснив він.

Генерал-лейтенант як приклад подібної ситуації навів дії росіян в Україні. «Кожен раз, коли українці хотіли щось зробити, Росія своєчасно фіксувала це і швидко відкривала вогонь. Нам потрібен безпечний радіозв'язок - перш за все, при міжнаціональному співробітництві. Інакше росіяни зможуть легко визначити наше місце розташування, націлитися і відкрити вогонь», - додав він.

Крім того, він прокоментував відмову представників РФ приїхати на навчання НАТО в якості спостерігачів. «Росія в якості спостерігача поряд з іншими країнами повинна була б визнати, що мова йде про навчання. Тому російські воліють приїжджати в якості контролерів. Таким чином, вони ніби як кажуть: це не легітимні вчення. Це провокаційна підготовка до нападу, тому ми приїжджаємо сюди, щоб проконтролювати. Подібними іграми вони намагаються спотворити те, що насправді відбувається. Все це відноситься до методів поводження росіян з інформацією. Ми називаємо такий підхід «4 D» - dismiss, distract, distort, dismay (відхилити, відвернути, спотворити, залякати)», - пояснив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: