Влада Індонезії планує перенести столицю

Влада Індонезії планує перенести столицю
Джакарта - одне з найбільших міст світу 

Влада Індонезії вирішила перенести столицю країни з Джакарти на острові Ява. Про це повідомило агентство Kyodo в понеділок, 29 квітня.

Куди саме вирішено перенести столицю, поки невідомо.

Зазначимо, в кінці березня в Джакарті відкрилася перша в країні гілка метроНайсучасніший метрополітен у Джакарті, населення якої становить близько 10 мільйонів, створено за участю Японії.  Уряд цієї країни надав для будівництва кредит на суму приблизно 1 мільярд 100 мільйонів доларів.

Зазначимо, вчені вважають, що Джакарта може стати найбільш населеним містом світу через 16 років. За офіційними даними на 2010 рік, в Джакарті проживало 9,6 млн осіб, а агломерація (на 2015 року) становила 30,5 млн осіб. До 2035 року, як вважають дослідники, населення міста збільшиться до 38 млн.

 Офіційною датою заснування Джакарти вважається 22 червня 1527 року (цей день вважається також Днем міста), коли війська султана Депмак отримали перемогу над португальським флотом і, захопивши поселення Сунда-Келапа, де португальці прагнули створити форт, назвали його Джаякертою (містом перемоги).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: