Влада Сербії скасовує надзвичайний стан через коронавірус

Влада Сербії скасовує надзвичайний стан через коронавірус
Президент Сербії Олександр Вучич скасує надзвичайний стан через коронавірус
Фото: Reuters

Комендантську годину планують скасувати до 7 травня

Президент Сербії Олександр Вучич заявив, що на наступному тижні скасує дію надзвичайного стану через коронавірус, так як рівень захворюваності значно знизився.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Вучич заявив, що комендантську годину скасують вже до 7 травня.

«Умови були виконані. Ми повинні скасувати комендантську годину до четверга», - сказав президент країни.

Очікується, що Сербія наступного тижня відновить автобусне і залізничне сполучення і дозволить комерційні рейси в кінці травня.

Торгові центри, кафе і ресторани також будуть відкриті за умови збереження соціальної дистанції. Більшість санітарних і медичних заходів по боротьбі з пандемією збережуть.

Епідеміологи стверджують, що балканська нація підтвердила 9 464 випадки захворювання, серед яких 193 - смертельних. Однак кількість заражень знизилася до менше 5% від числа людей, що проходять щоденне тестування.

Наразі далі заборонені всі масові заходи, включаючи присутність більш ніж п’яти осіб на похоронах. Залишаються закритими дитячі садки, школи й виші. На робочих місцях обов’язкові захисні маски й рукавички та дотримування так званої соціальної відстані – принаймні метр один від одного.

Надзвичайний стан у Сербії був запроваджений 15 березня. Відтоді в країні ще кілька разів оголошували комендантську годину – спершу в вечірній і нічний час, потім на вихідні й цілоденно, як нині.

Через порушення правил засуджені 94 особи, адміністративні санкції на суму до 1500 євро накладені більш ніж на тисячу осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: