Внаслідок бомбардування росіянами Алеппо загинула 41 особа

Внаслідок бомбардування росіянами Алеппо загинула 41 особа
Російська авіація бомбить сирійське місто Алеппо

Внаслідок російського авіанальоту на Алеппо загинула щонайменше 41 особа, серед них – діти

У сирійському Алеппо внаслідок бомбардування загинула щонайменше 41 особа, зокрема діти. Про це повідомляє Associated Press із посиланням на активістів і представника цивільної оборони.

За даними Сирійської обсерваторії з прав людини, через бомбардування загинуло 25 осіб. Водночас Сирійська громадянська оборона, розташована в Алеппо, повідомляє про 41 загиблу особу.

Зазначається, що з моменту, коли Росія та США розірвали переговори, 19 вересня, вже загинуло 358 місцевих жителів.

Нагадаємо, сьогодні російські літаки відновили удари по житлових кварталах на сході Алеппо, який перебуває під контролем повстанців. За словами сирійських активістів, місто зазнає найбільш масованого бомбардування за останні дні.

Як повідомлялося, 11 жовтня у Сирії російські військові літаки відновили бомбардування контрольованої повстанцями частини Алеппо.

Раніше голова комітету Європарламенту із закордонних справ Ельмар Брок, голова комітету із закордонних справ Бундестагу і член ХДС Норберт Реттґен, а також Катрін Ґерінґ-Еккардт з Партії зелених заявляли про необхідність запровадити нові санкції проти РФ через дії Москви в Сирії, що призводять до загибелі багатьох цивільних.

В той же час прем'єр-міністри трьох німецьких федеральних земель виступили проти запровадження нових санкцій щодо Росії через ситуацію в Сирії і назвали чинні санкції контрпродуктивними.

Також, 7 жовтня Держдума Росії ратифікувала російсько-сирійську угоду про безстрокове розміщення авіаційної групи РФ на території Сирії. За ратифікацію одностайно проголосували всі присутні 446 депутатів.

Документ було підписано 26 серпня 2015 року в Дамаску, а майже рік потому, 9 серпня 2016 року, внесено президентом РФ на розгляд Держдуми.

Нагадаємо, відомий фінансист Джордж Сорос звернувся до росіян і світової спільноти із закликом вплинути на президента РФ Володимира Путіна в питанні воєнної кампанії в Сирії.

Читайте також статтю «Главкома» «Самотність деспота. Навіщо Путін відроджує МДБ»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: