Росія відновила авіаудари по Алеппо – спостерігачі

Росія відновила авіаудари по Алеппо – спостерігачі

За повідомленням спостерігачів за правами людини у Сирії, що базуються у Лондоні, щонайменше 8 людей були вбит

У Сирії російські військові літаки 11 жовтня відновили бомбардування контрольованої повстанцями частини Алеппо. Це сталося після кількох днів відносного затишшя.

За повідомленням спостерігачів за правами людини у Сирії, що базуються у Лондоні, щонайменше 8 людей були вбиті у районах Бустан аль-Каср та Фардос в оточеному Алеппо, де заблокованими залишаються близько 250 тисяч людей.

«Це найпотужніше російське бомбардування з часу, як сирійський режим анонсував 5 жовтня скорочення кількості авіанальотів», – сказав голова спостережної групи Рамі Абдель Рахман.

5 жовтня представники сил президента Сирії Башара аль-Асада заявили, що скоротять бомбардування східної частини Алеппо і закликали цивільне населення дистанціюватися від бойовиків. За підтримки російських повітряних ударів сирійські урядові війська просунулися у контрольовані повстанцями райони.

Минулого тижня Росія заблокувала ухвалення в Раді безпеки ООН резолюції, яка передбачала припинення повітряних ударів і польотів військової авіації над сирійським містом Алеппо. Проект резолюції, яку спільно розробили дипломати Франції та Іспанії, представляв французький міністр закордонних справ Жан-Марк Еро.

Згодом у Москві пояснили, що Росія ветувала проект резолюції щодо Сирії, тому що проект є «політизованим і має односторонній характер».

Сотні мирних жителів загинули внаслідок російських і сирійських урядових повітряних ударів по утримуваних повстанцями районах Алеппо, відколи бойові дії в Алеппо поновилися 19 вересня після зриву перемир’я, яке було погоджено США і Росією.

Вашингтон і Москва, які були на протилежних сторонах сирійського конфлікту, критикували один одного через недотримання угод про перемир’я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: