Волкер заявив, що надання Україні летальної зброї «дуже серйозно розглядається» у США

Волкер заявив, що надання Україні летальної зброї «дуже серйозно розглядається» у США
Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер

Кожна країна має право на самозахист, зазначив спецпредставник США з питань УКраїни

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер підтвердив 16 вересня, що Вашингтон розглядає надання Україні летальної зброї для захисту від російської агресії.

«Кожна країна має право на самозахист. І думаю, секретар (міністр оборони США – ред.) Маттіс, коли був тут кілька тижнів тому, чітко дав зрозуміти: країна, що захищає свою територію, не становить нікому небезпеки. Хіба що вона агресор. Поки не нападаєш на інших – ти безпечний. Тож природно, що українці хочуть мати якомога кращу зброю для захисту. Я не можу сказати нічого нового, окрім того, що Маттіс уже говорив: це питання дуже серйозно розглядається», – сказав Волкер, відповідаючи на запитання журналістів, акредитованих на зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» в Києві.

Раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін пригрозив новими атаками, якщо США нададуть Україні зброю.

Нагадаємо, колишній генеральний секретар НАТО, позаштатний радник президента України Андерс Фог Расмуссен закликав США позитивно розглянути надання Україні летального оборонного озброєння.

Також читайте матеріал «Главкому» «Фестиваль «збитих льотчиків». Кого зібрав Пінчук у Мистецькому арсеналі (фоторепортаж)».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: