Воронченко: США передадуть Україні фактично нові катери

Воронченко: США передадуть Україні фактично нові катери
Американські катери Island 

Американські катери "Айленд" будуть в Україні через рік

Україна може отримати американські катери "Айленд" на початку вересня 2019 року.

Про це повідомив командувач Військово-морських сил Збройних сил України Ігор Воронченко у інтерв'ю ВВС.

«За попередніми розрахунками, переміщення відбудеться у кінці серпня - на початку вересня 2019 року. Строки передачі обумовлені проведенням регламентних робіт, випробуваннями з екіпажами та переміщенням "Айлендів" на суднах до Чорного моря. Хто б що не казав, зокрема й у російських ЗМІ, ніби вони іржаві - нам передадуть фактично нові кораблі», - сказав Воронченко.

Кораблі переобладнають під вітчизняне артилерійське озброєння. «Є амбітні програми щодо встановлення на них протимінних та протичовнових станцій, а також станцій протидиверсійної боротьби», - зауважив командувач ВМС.

За його словами, у 2018 році до ВМСУ прийняли до бойового складу вісім кораблів і катерів.

Зазначимо, що Україна отримала катери Drummond та Cushing. Вони побудовані 40 років тому і здатні виконувати завдання у морі під час потужних штормів.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що катери типу Island стануть частиною флоту України в Азовському морі.

Згідно з домовленостями, американські патрульні катери передаються ВМСУ на безоплатній основі, українська сторона забезпечить стопроцентну передоплату загальної вартості супутніх послуг в розмірі 10,1 млн дол. терміном до 18 місяців.

Військовий експерт Валентин Бадрак вважає, що США не хочуть обмежувати допомогу Україні двома катерами. За його словами, Україні треба мати декілька угруповань катерів, тож потрібно щонайменше отримати ще 20-30 таких.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: