«Я думав, що мене везуть до Сибіру». Чийгоз розказав про своє звільнення

«Я думав, що мене везуть до Сибіру». Чийгоз розказав про своє звільнення
Ахтем Чийгоз

Чийгоз подякував президенту за зусилля, докладені для звільнення

Заступник голови меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз не знав про те, що його звільнять. Про це він розказав під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент України Петро Порошенко провів розмову по телефону зі звільненими кримськотатарськими громадськими діячами Ахтемом Чийгозом і заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим, які зараз знаходяться в Туреччині.

«Я вас не вітаю зі свободою, бо свобода буде тоді, коли ми з Вами будемо разом з нашими кримськими татарами в Криму. Ось це буде справжня свобода. А зараз це дуже важливий, але проміжний етап нашої боротьби», - сказав у ході розмови президент.

Ахтем Чийгоз подякував президенту за зусилля, докладені для їх звільнення. Він зазначив, що сподівався відразу ж після звільнення приїхати в Україну.

«Я припускав, що спочатку, як годиться, поїду до свого Президента, а потім поїду в турне. Але так сталося. Я взагалі думав, що мене везуть у Сибір», - повідомив Чийгоз.

В свою чергу, Ільмі Умеров подякував главі держави та наголосив: «Найголовніша наша задача – це відновити кордони України».

Раніше джерела «Главкома» в Меджлісі повідомили, що Чийгоз і Умеров не одразу вилетять до Києва, оскільки в Анкарі проходитимуть медичне обстеження. «Є певні гуманітарні процедури, які вони мають пройти», - зазначило джерело.

Зазначимо, що 25 жовтня стало відомо, що заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція «БПП») Рефат Чубаров заявляє, що двох заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Журналіст Осман Пашаєв повідомив, що Умеров і Чийгоз вже перебувають в аеропорту Анкари та мають незабаром вирушити у Київ. 

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених в анексованому Росією Криму лідерів Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: