Януковича можуть допитати у справі «беркутівців» вже восени, – адвокат

Януковича можуть допитати у справі «беркутівців» вже восени, – адвокат

Ймовірно, допит біглого президента відбудеться у вересні-жовтні

Екс-президент України Віктор Янукович восени повинен дати свідчення на процесі над «Беркутом», який проходить в Святошинському суді столиці. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода повідомив адвокат Януковича Віталій Сердюк.

«Звичайно. Він не тільки готовий – він вимагав, щоб він був заслуханий у цій справі (справі «Беркута», – ред.), оскільки це справа стосується його особисто. Відповідно до матеріалів справи, які надала Генпрокуратура в суд, він де-факто виступає в ролі особи, яка є співучасником злочинів, скоєних «Беркутом». Тому, виходячи з абсолютного права людини на захист, він повинен був би бути допитаним. Але це питання піднімала не Генеральна прокуратура, а сам Віктор Янукович», – сказав адвокат.

Сердюк додав: «Ми вважаємо, що у вересні-жовтні місяці у нас такий допит відбудеться».

«Тому після того, як до суду надійшли клопотання її захисту «Беркута», то суд це клопотання задовольнив і направив відповідний запит через Міністерство юстиції України Міністерство юстиції Росії. Мін'юст Росії цей запит виконує, і тому ми вважаємо, що у вересні-жовтні місяці у нас такий допит відбудеться», – повідомив адвокат.

Як повідомляв «Главком», Янукович вимагає від Генпрокуратури провести одночасний допит (очну ставку) його і президента України Петра Порошенка, екс-прем’єра Арсенія Яценюка, голови Верховної Ради Андрія Парубія, мера Києва Віталія Кличка, секретаря РНБО Олександра Турчинова та іншими посадовцями, яких прокуратура викликала для дачі показів у справі Майдану.

При цьому Сердюк наголосив, що Янукович готовий дати очну ставку в режимі відеоконференції. Водночас у Департаменті спеціальних розслідувань Генпрокуратури повідомили, що ще не отримували відповідного клопотання Януковича.

Луценко готовий організувати Януковичу очну ставку з керівниками держави в разі його прибуття до Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: