Янукович може використати вкрадені мільярди для дестабілізації ситуації в Україні - експерт

Янукович може використати вкрадені мільярди для дестабілізації ситуації в Україні - експерт
Активи Віктора Януковича повинні бути конфісковані на користь держави, щоб екс-президент не зміг ними скористатися для дестабілізації ситуації в країні. Про це заявив політолог, директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко, коментуючи провальне голосування в парламенті за закон про спецконфіскаціі.
«Це - відмова від початку важкого, але необхідного процесу боротьби з корупцією і, перш за все, з політичними противниками України», - сказав він.
«Треба позбавити економічної бази потужний антиукраїнську прошарок, який зараз концентрується навколо Опозиційного блоку та інших політиків, які орієнтуються на Москву», - підкреслив експерт.
Він зазначив, що заарештувати активи корумпованих чиновників Януковича необхідно для того, щоб вони не скористалися вкраденими грошима для фінансування дострокових виборів, просування антиукраїнської пропаганди в ЗМІ, підкупу силовиків і суддів.
На його думку, парламент має повернутися до розгляду закону про спецконфіскаціі, незважаючи на критику деяких фракцій.
«Це демагогія. Я розраховував, що багато на користь цього закону скаже новий генеральний прокурор, який вкрай зацікавлений в цьому, але, на жаль, він захопився в ефірі з'ясуванням відносин з Онищенком, прекрасно знаючи, що зловити його неможливо», - сказав Небоженко.
«До речі, якби такий закон зараз працював і був спрямований проти діячів режиму Януковича, Онищенко не зміг би організувати такий потужний наступ на ту ж прокуратуру в ЗМІ», - додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: