Йованович розповіла про перемоги НАБУ за три роки

Йованович розповіла про перемоги НАБУ за три роки

Марі Йованович виступила з промовою з нагоди третьої річниці створення НАБУ

Посол США в Україні Марі Йованович заявила, що США підтримує Україну «у важливій боротьбі з корупцією».

Про це вона сказала у своїй промові з нагоди третьої річниці створення НАБУ.

«Протягом лише кількох років у вас були великі перемоги, з яких 155 досудових розслідувань готові до відкриття кримінальної справи – деякі з цих справ були дуже резонансними. На мою думку, ці успіхи особливо важливі, беручи до уваги складність справ та дуже важке середовище, в якому ви працюєте, в якому перебуває НАБУ», - зазначила Йованович, яку цитує прес-служба посольства США в Україні.

При цьому вона зауважила, що «в боротьбі з корупцією також були деякі розчарування».

«Однак ці складнощі роблять роботу, яку ви тут виконуєте, ще більш важливою. Ви відкриваєте справи проти деяких наймогутніших і найкорумпованіших людей у цій країні. Ми розуміємо надзвичайний тиск, якого всі ви постійно зазнаєте, і іноді це не просто тиск, іноді це справжня небезпека», - підкреслила посол.

«Ваші справи завжди будуть піддаватися ретельній перевірці, і ваші дії постійно відслідковуватимуться засобами масової інформації та іншими. І я маю сказати, для демократичних країн це важливо. Важливо, що НАБУ також виконує свою роботу за найвищими стандартами. Це те, чого очікує українське суспільство, і це те, що ви можете надати», - додала Йованович.

Вона заявила, що завдання НАБУ - «притягнути до відповідальності високопоставлених чиновників, які є корумпованими».

«Це ніколи не буде легко... США разом з вами у цій важливій боротьбі з корупцією, ми разом зі всіма українцями у цій боротьбі з корупцією», - підкреслила посол.

Нагадаємо, раніше керівник Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник прокоментував взаємини між НАБУ та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: