Юнкер: США задіють санкції проти Росії після консультацій з Європою

Юнкер: США задіють санкції проти Росії після консультацій з Європою
Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер

У заяві Юнкер зазначив, що європейські інтереси повинні братися до уваги при здійсненні будь-яких санкцій

Конгрес США зобов'язався застосовувати санкції щодо Росії тільки після консультації зі своїми союзниками. У разі, якщо санкції зашкодять європейським компаніям-партнерам РФ у сфері енергетики, ЄС негайно відреагує.

Про це говориться у заяві президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера на сайті Єврокомісії.

«Я говорив на саміті G7 у Таорміні, Італія, і на саміті G20 у Гамбурзі, Німеччина, що якщо американці продовжили б (прийняття нових санкцій), ми були б готові адекватно реагувати протягом кількох днів. У результаті, значну частину передбачуваних санкцій проти Росії було відхилено. Більше того, тепер Конгрес США також зобов'язався застосовувати санкції тільки після консультацій з союзниками країни. І я вважаю, що ми все ще є союзниками США», - сказав Юнкер.

У заяві він також зазначив, що європейські інтереси повинні братися до уваги при здійсненні будь-яких санкцій. Інакше президент Європейської комісії залишає за собою право вжити адекватні заходи. 

Якщо санкції США матимуть несприятливий вплив для європейських компаній, які ведуть торгівлю з Росією в енергетичному секторі, ЄС готовий здійснити кроки у відповідь протягом кількох днів.

Юнкер також підкреслив важливість тісної співпраці країн Великої Сімки щодо санкцій у контексті виконання Мінських угод.

Натомість у Міністерстві закордонних справ Польщі підтримали підписання президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом санкцій проти Російської Федерації.

Раніше у Кремлі відреагували на закон про нові антиросійські санкції США.

Як відомо, 2 серпня  Трамп підписав закон про санкції щодо Росії.

Нагадаємо, у ніч проти 28 липня Сенат США майже одноголосно проголосував за нові санкції проти Росії, Ірану та КНДР.

Палата представників США 25 липня проголосувала за нові санкції проти Росії, Ірану і КНДР, проект яких був узгоджений у липні. Законопроектом, зокрема, пропонується заборонити президенту США послаблювати санкції або істотно змінювати американську політику щодо Росії без схвалення Конгресу.

Також, проект передбачає додаткові обмеження на участь американських громадян і компаній у співпраці з російським енергетичним сектором, зокрема, у сфері будівництва Росією трубопроводів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: