За три місяці із 500 сміттєзвалищ місцева влада ліквідувала лише 17% – міністр

За три місяці із 500 сміттєзвалищ місцева влада ліквідувала лише 17% – міністр
Сміттєзвалище у Києві

Найактивніше у ліквідації сміттєзвалищ працюють Миколаївська, Донецька, Київська, Харківська, Вінницька і Дніпропетровська області

За три місяці із 500 сміттєзвалищ, зареєстрованих на інтерактивній мапі сміттєзвалищ, місцева влада ліквідувала лише 17%. Про це повідомив під час години запитань до уряду у Верховній Раді міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

«За три місяці інтерактивного сервісу ми отримали понад 500 звернень від громадян про сміттєзвалища, з яких органи місцевого самоврядування ліквідували лише 17%», – сказав він.

7_04

Міністр нагадав, що всі звернення громадян, які реєструються на електронному сервісі ecomapa.gov.ua, оперативно передаються до Державної екологічної інспекції та органів місцевого самоврядування для подальшого реагування.

«На місцях нам обіцяють, що сміттєзвалища буде повністю ліквідовано і ними постійно займаються, але насправді бачимо повний саботаж цієї роботи», – зазначив Семерак.

За його даними, найактивніше у ліквідації сміттєзвалищ працюють Миколаївська, Донецька, Київська, Харківська, Вінницька і Дніпропетровська області.

8_02

Нагадаємо, Мінприроди 8 вересня 2016 року запустило електронний сервіс https://ecomapa.gov.ua. Він містить мобільний додаток на базі кількох програмних систем, який дозволяє кожному громадянину України сфотографувати будь-яке сміттєзвалище та надіслати фото на веб-портал Мінприроди.

Отримана інформація оперативно опрацьовується та наноситься на карту, а також надсилається до органів місцевої влади. Кожен громадянин має можливість у режимі онлайн спостерігати за процесом усунення порушень в оновлених статусах, передбачених додатком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: