За час збройного конфлікту на Донбасі загинули понад 9500 людей, - ООН

За час збройного конфлікту на Донбасі загинули понад 9500 людей, - ООН
Фото з відкритих джерел

Кількість жертв серед цивільного населення істотно зросла за останні два місяці

За час збройного конфлікту на Донбасі станом на 31 липня 2016 року загинули 9 тисяч 553 людини, нараховується 22 тисячі 137 поранених серед українських військових, цивільних осіб та сепаратистів. Про це заявили в Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини, повідомляє «Радіо Свобода».

Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль Хусейн закликав сторони конфлікту на Донбасі приділити першочергову увагу захисту цивільних осіб. За його даними, кількість жертв серед цивільного населення істотно зросла за останні два місяці.

«Ескалація бойових дій та супутні жертви серед цивільного населення на сході України за останні два місяці викликають занепокоєння. Цивільні особи вкотре все частіше вимушені ховатися в імпровізованих бомбосховищах у своїх підвалах, іноді протягом цілих ночей – ціна порушення режиму припинення вогню надто висока для жінок, чоловіків і дітей на сході України», – заявив Зейд.

Як відомо, сьогодні, 3 серпня, має відбутися засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України. Учасники тристоронньої контактної групи щодо України на зустрічі в Мінську в середу зосередяться на питаннях усеосяжного припинення вогню на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: