За минулий рік в Україні продано понад 14 млн упаковок ліків з вмістом кодеїну - опійного наркотика

За минулий рік в Україні продано понад 14 млн упаковок ліків з вмістом кодеїну - опійного наркотика
Фото zdravoe.com

Кількість аптечних закладів, що нехтують правилами відпуску кодеїновмісних препаратів, за останні роки не зменшилась

У 2015 році продаж кодеїновмісних засобів у українських аптеках склав 14 млн 172 тисячі 33 упаковки. Такі дані оприлюднила аналітична компанія SMD.

Попри численні звернення в компетентні органи, залучення громадськості та проведення контрольних закупівель, кількість аптечних закладів, що нехтують правилами відпуску кодеїновмісних препаратів, за останні роки не зменшилась, зазначає голова Громадської організації «Правозахисне об’єднання «Синдикат» Євген Чепелянський.

«З липня 2015 року лише до нашої організації надійшли скарги від громадян на 8 аптечних закладів у Києві, в яких було зафіксовано незаконний продаж кодеїновмісних препаратів без рецептів і чеків наркозалежним особам. Ми 12 разів фіксували факти незаконного продажу таких препаратів у аптечних закладах на відео, 10 разів передавалися звернення до правоохоронних органів з приводу вищевказаних фактів (4 рази повторно)», – каже голова правозахисного об’єднання.

З метою боротьби з так званою «аптечною наркоманією» по всій Україні стартувала безстрокова соціальна акція. У рамках акції тисячі аптечних закладів розмістили наклейки із текстом «У цій аптеці не продають кодеїновмісні препарати без рецепту!».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: