За три роки вступників з окупованих територій стало вдвічі більше, - Міносвіти

За три роки вступників з окупованих територій стало вдвічі більше, - Міносвіти

У 2018 році через освітні центри «Донбас-Україна» вступили 1522 особи

Кількість вступників з окупованих Донбасу та Криму за три роки збільшилась майже вдвічі. Відповідні дані оприлюднила прес-служба Міністерство освіти і науки України у своєму Facebook за результатами прес-конференції щодо підсумків роботи освітніх центрів Крим-Україна та Донбас-Україна.

Як зазначили у Міносвіти, під час вступної кампанії 2016-го через освітні центри вступили близько тисячі абітурієнтів. Цього року їхня кількість сягнула 1749.

У 2018 році через освітні центри «Донбас-Україна» вступили 1522 особи. Минулого року їхня кількість становила 1346, а 2016-го – 855 осіб.

Найбільша кількість вступників цього року обрали Луганський національний університет ім. Тараса Шевченка – 219, Східноукраїнський національний університет ім. Володимира Даля – 181, Таврійський національний університет ім. Вернадського – 134.

Також, за даними МОН, через ОЦ «Крим-Україна» 2018 року вступили 227 осіб. Торік таких вступників було 204, а 2016-го – 153.

Цього року найбільше вступників обрали Таврійський національний університет ім. Вернадського – 88, Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана – 31, Львівська політехніка – 24.

«Я хочу звернути увагу, що ця статистика – це не скільки загалом в українські виші вступило кримчан чи жителів непідконтрольної території Донбасу. Йдеться лише про спрощений вступ через освітні центри. Ті діти, які отримали повну загальну середню освіту дистанційно та склали ЗНО, мали можливість вступати до будь-якого вишу України. Але така статистика не ведеться насамперед з міркувань безпеки», – зазначила виконувачка обов'язків директора департаменту вищої освіти МОН Світлана Кретович.

У міністерстві також нагадали, що спрощена процедура передбачає вступ без ЗНО – абітурієнти складають 2 іспити державної підсумкової атестації з української мови та історії України, а також один вступний іспит (або творчий конкурс). Для вступу також не обов’язкові українські паспорт і атестат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: