Заарештований окупантами кримськотатарський активіст потрапив до реанімації

Заарештований окупантами кримськотатарський активіст потрапив до реанімації
Бекір Дегерменджі

Стан Бекіра Дегерменджі вкрай важкий

В окупованому Росією Криму в реанімацію потрапив 57-річний кримськотатарський активіст Бекір Дегерменджі, якого утримують в СІЗО за сфабрикованою справою про нібито вимагання. Про це повідомляє прес-служба правозахисної організації CrimeaSOS.

Активіста відвезли в реанімацію 14 грудня  о третій годині ночі.

Дегерменджі має 3 групу інвалідності і страждає від бронхіальної астми. В даний час стан його вкрай важкий, у нього набряк легень і серцева недостатність. На даний момент він знаходиться в медикаментозному сні на штучній вентиляції легень.

За інформацією родичів і адвоката, ув’язнений знаходиться в 7 міській лікарні Сімферополя, де його в несвідомому стані тримають в наручниках.

До палати не допускають дружину Дегерменджі і адвоката, троє де-факто представників поліції знаходяться біля палати, біля самої лікарні велика кількість так званих правоохоронців.

Протягом п'яти попередніх днів Бекір Дегерменджі не міг спати через загострення астми. Його адвокат вимагав госпіталізації і надання медичного лікування, проте де-факто суд відхилив клопотання захисника.

6 грудня 2017 де-факто суд відхилив Апеляційну скаргу на обрану міру запобіжного заходу. Під час судового засідання Бекіру Дегерменджі стало погано, викликали швидку, але при цьому арешт залишили в силі. Під час засідання активіст був в кисневій масці.

Правозахисники вимагають негайно надати кваліфіковану медичну допомогу Бекіру Дегерменджі і змінити запобіжний захід на більш м'який, не пов'язаний з триманням під вартою, для нього та інших фігурантів цієї сфабрикованої справи.

Також правозахисники звертаються до уряду України та інших держав, до міжнародних організацій з проханням стежити за станом здоров'я Бекіра Дегерменджі і сприяти наданню йому кваліфікованої медичної допомоги та звільнення з-під варти, а також справедливого розгляду винесених проти нього та інших фігурантів звинувачень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: