Захищав «Кікімору». Бойовику з «ЛНР» дали 10 років тюрми за тероризм

Захищав «Кікімору». Бойовику з «ЛНР» дали 10 років тюрми за тероризм

Громадянин України Кирило Скугарев вини не визнав і підтвердив, що пішов служити до армії республіки

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області засудив бойовика третього мотострілкового батальйону окремої бригади т.зв. «Народної міліції» «ЛНР» Кирила Скугарева до 10 років в’язниці з конфіскацією майна за ч.1 ст. 258-3, ч.1 ст. 263 КК України («Створення терористичної організації», «Незаконне поводження зі зброєю»).

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 12 грудня.

Обвинувачений з 14 жовтня 2016 року до 5 травня 2018 року, перебуваючи на тимчасово непідконтрольній Україні території Донецької області, брав участь в діяльності терористичної організації «Луганська народна республіка». Зокрема, перебував у нарядах та під час бойових зіткнень із військовослужбовцями ЗС України на позиціях «ЛНР»: «Палатка», «Філін», «Ворон», «Новий Світ», «Форт», «Купол 1», «Купол 2», «Мельница», «Яма», «Десятий», «Дев'ятий», «П'ятий», «Кікімора», «Четвертий» «Дамба», «Сова 1», «Сова 2», розташованих на «Світлодарській дузі», в ході яких він безпосередньо здійснював спорядження бойовими снарядами протитанкового керованого ракетного комплексу 9К111 «Фагот».

Затримали Скугарева співробітники СБУ на лінії розмежування біля смт Луганське Донецької області. Бойовик був озброєний спорядженим автоматом Калашнікова, одягнений у військову форму російського зразка та бронежилет.

Фото з сайту СБУФото з сайту СБУ

У судовому засіданні обвинувачений, громадянин України свою провину не визнав. Підтвердив, що 17 жовтня 2016 року він пішов до єнакієвського військкомату для проходження військової служби, звідки був направлений до Донецька, потім до Дебальцевого і до Горлівки.

Кирило Скугарев заперечував, що брав участь у терористичних організаціях, вважаючи, що пішов служити до армії республіки, в якій проживав.

Разом з тим, суд вважає, що провина обвинуваченого повністю доведена сукупністю досліджених у судовому засіданні доказів, які ретельно перевірені та оцінені з точки зору їх належності, допустимості, достовірності.

До набрання вироком законної сили бойовик Кирило Скугарев утримуватиметься у Бахмутівській установі виконання покарань №6.

Як повідомляв «Главком», 12 грудня Жовтневий районний суд Маріуполя визнав винним кадрового співробітника Федеральної служби безпеки Росії Романа Коміссарова за ч. 1 ст. 258-3 КК України («Створення терористичної організації») і призначив заочно 15 років в’язниці з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: