Російського ФСБшника Коміссарова заочно засудили до 15 років за тероризм в Україні

Російського ФСБшника Коміссарова заочно засудили до 15 років за тероризм в Україні

Громадянин Росії був куратором розвідувально-диверсійної діяльності на окупованому Донбасі

Жовтневий районний суд Маріуполя визнав винним кадрового співробітника Федеральної служби безпеки Росії Романа Коміссарова за ч. 1 ст. 258-3 КК України («Створення терористичної організації») і призначив заочно 15 років в’язниці з конфіскацією майна.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 12 грудня.

Слідство з’ясувало, що у травні 2014 року Коміссаров вступив до незаконного збройного формування «батальйон «Восток» «ДНР». Там він до лютого 2017 року виконував роль куратора однієї з терористичних груп цього «батальйону», яка займалася розвідувально-диверсійною діяльністю на території Маріуполя влітку 2014 року.

Крім цього, наприкінці серпня 2014 року під керівництвом співробітника ФСБ курган Савур-Могила, який є стратегічно важливим об'єктом для Збройних Сил України через його можливість контролювати дільницю кордону між Російською Федерацією та Україною, перейшов під контроль «батальйону «Восток».

Також у військовому таборі, розташованому у Ростовській області Російської Федерації, Коміссаров, як командир батальйону, вів курс військової підготовки, де навчав сепаратистські налаштованих громадян вести бій у складі диверсійно-розвідувальних груп та користуватися конкретними видами автоматичної зброї.

Суд повністю підтвердив винуватість Романа Коміссарова в інкримінованому йому кримінальному злочині, яке підтверджується дослідженими під час судового провадження доказами, наданими стороною обвинувачення, які узгоджуються між собою.

Крім цього, суд узяв до уваги факт створення «ДНР» за підтримки та під контролем Російської Федерації, який визнано Резолюцією ПАРЕ від 12 жовтня 2016 року. При цьому в Резолюції зазначено, що «ДНР» та всі її «установи» не мають будь-якої легітимності згідно з українським або міжнародним правом.

У вироку зазначено, що початок строку відбування покарання кадрового співробітника Федеральної служби безпеки Росії варто рахувати з дати його фактичного затримання.

Як повідомляв «Главком», Орджонікідзевський районний суд Маріуполя засудив до 10 років в’язниці росіянина, який захищав «ДНР».

Крім цього, «ополченцю» «ДНР», який воював за пайок і мізерні гроші, дали 9 років тюрми.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: