Законопроект про реінтеграцію Донбасу залишає чинними Мінські угоди

Законопроект про реінтеграцію Донбасу залишає чинними Мінські угоди
Українські військові на Донбасі 

Законопроект про реінтеграцію Донбасу не виключає воєнний стан

Законопроект про реінтеграцію, розроблений Радою національної безпеки і оборони, зберігає пріоритетність виконання положень Мінських угод.

Про це йдеться в документі, який оприлюднило «РБК-Україна».

Стаття 7 законопроекту декларує, що при здійсненні політико-дипломатичних заходів по відновленню територіальної цілісності України забезпечується пріоритетність виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, положень Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року і «комплексу заходів» від 12 лютого 2015 року.

«Для забезпечення національної, зокрема державної, інформаційної та екологічної безпеки та оборони, стримування збройної агресії Росії проти України, органи сектору безпеки і оборони, інші державні органи України, їх посадові особи, здійснюють в Донецькій та Луганській областях заходи для відновлення територіальної цілісності України передбачені Статутом ООН», - йдеться у проекті закону.

Крім цього, у законопроекті йдеться про повернення окупованих територій Донбасу не виключається введення воєнного стану.

«За необхідності також може бути прийнято рішення про введення воєнного стану, а також інші рішення, в порядку та з підстав, передбачених Конституцією і законами України», - йдеться у 9 статті законопроекту.

У цій статті також вказано, що президент на період дії цього закону може приймати рішення про застосування ЗСУ на Донбасі для «стримування і відсічі збройній агресії Росії».

Нагадаємо, президент Петро Порошенко доручив розробити законопроект про повернення окупованих територій, ініціатором якого виступив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

У БПП пояснили, що потреба в законі «Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету» виникла через фактичний вихід Росії з Мінського процесу врегулювання збройного конфлікту. 

Законопроект про реінтеграцію, розроблений Радою національної безпеки і оборони, визнає окремі райони Донецької та Луганської областей тимчасово окупованими Російською Федерацією.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: