Запорізький правоохоронець, який розганяв місцевий Майдан, відбувся штрафом у кілька тисяч

Запорізький правоохоронець, який розганяв місцевий Майдан, відбувся штрафом у кілька тисяч

Правоохоронець уник кримінальної відповідальності через строк давності справи

Заступника начальника Комунарського райвідділу міліції суд визнав винним у справі Майдану. Про це повідомляють в обласній прокуратурі.

За матеріалами справи 19 лютого 2014-го року учасники Майдану проводили мирну акцію біля запорізької військової частини 3033: учасники мітингу зібралися, щоб не допустити виїзду військовослужбовців до Києва.

Працівники міліції застосували до учасників акції заходи фізичного впливу та спеціальні засоби, а потім безпідставно доставили мітингувальників в Комунарський райвідділ міліції. Там до людей, щодо яких склали протоколи про адміністративне правопорушення, застосовувалося фізичне насильство.

У прокуратурі повідомили, що 13 листопада цього року Комунарський районний суд виніс обвинувальний вирок. Міліціонера визнали винним і призначили йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 8 тис. 500 гривень з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах строком на 2 роки. Цим же вироком суду обвинуваченого звільнив від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності.

Як відзначають в прокуратурі, вказаний вирок, пов'язаний з подіями Майдану - перший в цьому році по всій країні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: