Зараз головне – дати захист лікарям, обладнання медзакладам і фінансову підтримку людям, – Порошенко

Зараз головне – дати захист лікарям, обладнання медзакладам і фінансову підтримку людям, – Порошенко
Фото: eurosolidarity.org

Лідер «Європейської солідарності» переконаний, що необхідно визначити перелік і конкретні лікарні – хто і чого потребу

Терміновий перерозподіл коштів держбюджету для забезпечення медичних закладів засобами захисту і медобладнанням, а також співпраця з міжнародними фінансовими організаціями для порятунку економіки України – це ті завдання, які негайно необхідно виконати владі. Про це після засідання координаційної ради в парламенті заявив п’ятий президент України, лідер партії «Європейської солідарності» Петро Порошенко, йдеться у повідомленні на сайті політсили. 

«Перше що треба – перерозподілити кошти бюджету, для того аби дати кошти міністерству охорони здоров’я для підготовки ударної хвилі коронавірусу в Україні. Вона знаходиться ще на початку. Друга позиція – прибрати будь-які бар’єри по заведенню обладнання і ліків з за кордону. Не тільки і не стільки в рамках міжнародної допомоги, а для того щоб всі хто бажає на сьогодні допомогти державі мали можливість це зробити. Створити «зелений коридор» на митниці, створити можливості щодо транспортування вантажів», – зазначив Порошенко. 

Політик також переконаний, що необхідно визначити перелік і конкретні лікарні – хто і чого  потребує. «Не лише штучні апарати вентиляції легенів, не лише захисні костюми, не лише ліки, а все що необхідно. Подивитися розміщення, підготуватися для того, щоб переобладнати лікарні у випадку різного збільшення кількості хворих, аби мати можливість надати відповідну, адекватну, державну відповідь», – наголосив Порошенко. 

«Третя позиція – це залучити кошти міжнародних фінансових організацій. Я сказав декілька днів тому і можу повторити: ті хто приймає рішення має вибрати між Україною і одним відомим олігархом. І приймати необхідні рішення вже і зараз, ще цього тижня», – переконаний лідер «Європейської солідарності». 

«Я як голова партії «Європейська солідарність» вперше беру участь у засідання погоджувальної ради тому, що ситуація, яка зараз складається в країні, є надзвичайною і країна потребує надзвичайних дій. З чим пов’язана надзвичайність ситуації? Наголошую, не з епідемією коронавірусу. Україні де-факто пощастило. В Україні де-факто було два місяці для того, щоб,  дивлячись на розвиток подій не лише в Китаї, а в Іспанії, Італії, Франції, Німеччині, у США підготуватися до лиха коронавірусу. Підготовка має бути в тому, щоб забезпечити країну антисептиками, апаратами ШВЛ, підготувати ліжка в реанімаційних відділеннях, закупити оснащення», – наголосив Порошенко. 

«Всі повинні розуміти, що на сьогоднішній дерь країна виявилася абсолютно неготовою і три місяці для цього було більше ніж достатньо. На сьогоднішній день зусиллями – так як в 2014 році – всієї країни ми маємо захистити людей. В першу чергу захистити лікарів, які героїчно зараз працюють над тим, щоб врятувати життя людей. А лікарі сьогодні не мають ні захисних масок ні антивірусних окулярів ні захисних костюмів. І де-факто йдуть, щоб з величезним ризиком захворіти самі рятують людей», – зазначив Порошенко. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: