Порошенко визначив невідкладні завдання влади для подолання наслідків епідемії

Порошенко визначив невідкладні завдання влади для подолання наслідків епідемії
Фото: eurosolidarity.org

Захист медиків, людей похилого віку та підтримка економіки - пріоритетні завдання антикризового штабу, наголосив лідер «Європейської солідарності»

Антикризовий штаб при президенті має працювати за участі урядовців та представників парламенту. Пріоритетні завдання – забезпечення медичних працівників, захист людей пенсійного віку і термінові антикризові економічні заходи. Про це заявив п’ятий президент України, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко.

Про перебіг дискусії на розширеній нараді у парламенті на своїй сторінці у Facebook написала співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко.

«Уряд, на жаль, подав дуже розбалансовані пропозиції, ідею створення стабілізаційного фонду, в якому мова не так про підтримку медицини і лікарів, як про виплати зовнішніх боргів», – повідомила вона.

Геращенко додала, що катастрофа відбувається з компенсацією ПДВ, яке знову, як в часи Азарова, коригується в ручному режимі.

«Ми категорично проти зняття статей підтримки фермерів. Потрібно разом боротися з підвищенням цін, подорожчанням продуктів. Держава має тут захистити найбідніших, найнезахищиненіших, через створення фонду продуктового для стабілізації цін на найнеобхідніші продукти», - зазначила співголова фракції «Європейська солідарність».

Геращенко додала, що Порошенко виступив з ініціативою зеленого коридору і повітряного мосту для доставок гуманітарної медичної допомоги для боротьби з короновірусом.

Як повідомлялось, 26 березня в Україні 156 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них п'ять летальних, один пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 43 нові випадки. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: