Засідання уряду. Рішення щодо послаблення карантину приймуть наступного тижня

Засідання уряду. Рішення щодо послаблення карантину приймуть наступного тижня

Шмигаль просить політичні сили не закликати протестів проти карантину в Україні

У наступну середу уряд планує прийняття рішення щодо послаблення карантину з 11 травня. Про це прем’єр-міністр України повідомив Денис Шмигаль під час засідання уряду.

«Те, що у нас менше хворих у порівнянні з іншими країнами, це заслуга карантинних заходів. Ті заклики, достроково вийти з карантину наражають всіх українців на небезпеку... Ми під час засідання приймемо рішення щодо відкриття продуктових і аграрних ринків з певними умовами. Наступної середи ми також приймемо рішення, які з 11 травня послаблять певні карантинні умови і це також прописано та комінікуємо», — зазначив він.

Шмигаль просить політичні сили не закликати протестів проти карантину в Україні. За його словами, акції протесту можуть привести до різкого стрибка захворюваності на коронавірус.


«Прошу зараз не маніпулювати цими речами, не закликати українців до протестів, скупчень. Ми отримаємо просто наступний етап зростання захворюваності ... Карантин однозначно буде слабшати, але тільки якщо кількість хворих не буде збільшуватися», - заявив Шмигаль.

Він також уточнив, що заклики достроково вийти з карантину піддають українців небезпеці.

«Минулого тижня ми представили дорожню карту щодо виходу з карантину і на першому етапі плануємо відкрити парки, сквери, магазини торгівлі непродовольчими товарами, обслуговування на винос в кав'ярнях і кафе. Швидкість послаблення по інших об'єктах буде залежати від епідеміологічної ситуації», - додав Шмигаль.

Нагадаємо, 29 квітня під Кабміном проходить акція протесту підприємців. Мітингарі виступали проти затверджених обмежень під час карантину.

Як повідомлялося, поліцейські побили журналіста Громадського Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір під Кабінетом міністрів, та зламали його техніку.

Поліцейські встановлюють обставини інциденту за участю журналіста. На місці події працює слідчо-оперативна група Печерського управління поліції.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з п’яти етапів.

Напередодні президент України Володимир Зеленський назвав умови для плавного виходу країни з карантину і анонсував представлення невдовзі прем'єр-міністром відповідного сценарію.

 Читайте також: 


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: