Заворушення на Одещині: поліція підготує документи для виселення ромів з Лощинівки

Заворушення на Одещині: поліція підготує документи для виселення ромів з Лощинівки

Із таким зверненням виступили жителі під час зібрання у селі

Поліція підготує документи щодо виселення представників ромської національності з села Лощинівка Одеської області, де в ніч на 28 серпня сталося резонансне вбивство 8-річної дівчинки. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в області.

pm298image002

Зазначено, що в селі Лощинівка Ізмаїльського району відбувся схід села, на якому місцеве населення просило владу допомогти вирішити питання з виселенням жителів ромської національності з населеного пункту.

За даними правоохоронців, які забезпечували правопорядок, на захід прийшло понад 150 жителів села.

«У ході бесіди люди просили владу допомогти вирішити питання з виселенням представників ромської національності з їхнього села. Це рішення підтримали присутні на сході. Людям було роз'яснено, що відповідні документи в установленому законом порядку будуть підготовлені і направлені компетентним органам», - йдеться в повідомленні.

Крім того, під час заходу в селі були помічені три жінки ромської національності, які намагалися потрапити до своїх домівок, щоб забрати речі.

«Побачивши їх, громадяни стали кричати, щоб вони покинули населений пункт. Аби уникнути будь-яких конфліктних ситуацій, правоохоронці створили коридор і забезпечили можливість жінкам покинути село», - доповіли у відомстві.

Там також додали, що зараз односельці розходяться по домівках. Водночас співробітники поліції продовжують нести службу з охорони громадського порядку в селі Лощинівка, ситуація під контролем правоохоронців.

Також повідомляється, що підозрюваний у вбивстві дівчинки в селі Лощинівка Ізмаїльського району (Одеська область) не визнає своєї провини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: