Зеленський підписав закон про використання незареєстрованих в Україні ліків проти коронавірусу

Зеленський підписав закон про використання незареєстрованих в Україні ліків проти коронавірусу
Незареєстровані в Україні лікарські засоби проти Covid-19 можуть бути застосовані лише за згоди пацієнта

Закон набуває чинності з дня опублікування і діятиме протягом трьох місяців

Президент Володимир Зеленський підписав закон про використання рекомендованих Європейським Союзом, США та Китаєм незареєстрованих в Україні лікарських засобів для лікування коронавірусної інфекції Covid-19.

Про це свідчать дані на сторінці відповідного законопроєкту №3268 на сайті Ради.

Документ передбачає можливість використання незареєстрованих лікарських засобів, рекомендованих офіційними органами Сполучених Штатів Америки, країн-членів Євросоюзу, Великої Британії, Швейцарської Конфедерації, Японії, Австралії, Канади, Китайської народної республіки, Ізраїлю для лікування коронавірусу.

Зазначається, що такі ліки можуть бути застосовані лише за згоди пацієнта.

Водночас пропонується використовувати зареєстровані ліки за показаннями, не зазначених в інструкції для медичного застосування, при наявності доведеної ефективності з лікування коронавирусной хвороби або якщо такі лікарські засоби рекомендовані офіційними органами перерахованих вище країн.

Закон набуває чинності з дня опублікування і діятиме протягом трьох місяців.

Як повідомлялось, 31 березня кількість виявлених випадків захворювання коронавірусною інфекцією в Україні збільшилася на 120 людей до 669, кількість померлих від захворювання - на 4 людини до 17 порівняно з попередньою добою.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на засіданні у середу, 25 березня, увів режим надзвичайної ситуації на всій території України до 24 квітня. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: