Парламент планує запровадити кримінальну відповідальність за незаконний експорт товарів медпризначення

Парламент планує запровадити кримінальну відповідальність за незаконний експорт товарів медпризначення

За прийняття законопроєкту №3271 за основу проголосували 274 депутати при мінімально необхідних 226

Верховнаая Рада має намір запровадити кримінальну відповідальність за незаконний експорт товарів медичного призначення.

За прийняття законопроєкту №3271 за основу проголосували 274 депутати при мінімально необхідних 226.

Законопроєктом доповнюється Кримінальний кодекс новою статтею, яка передбачає штраф за переміщення через держкордон поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю товарів протиепідемічного призначення, експорт яких підлягає ліцензуванню, в значному розмірі (понад 3,4 тис. гривень) - 8-12 тис. не неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (136-204 тис. гривень) або позбавлення волі до 3 років.

За повторне правопорушення або за попередньою змовою групою осіб, або вчинене службовою особою з використанням службового становища, або у великому розмірі (понад 13,6 тис. гривень) - штраф 20-25 тис. таких мінімумів (340-425 тис. гривень) або позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Значний розмір - у 200 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, великий - у 800 і більше разів перевищує такий мінімум.

Перелік товарів протиепідемічного призначення, експорт яких підлягає ліцензуванню, визначається Кабінетом Міністрів України, закон стане чинним наступного дня після опублікування.

Раніше Рада дозволила використання не зареєстрованих в Україні ліків для лікування коронавірусу.

Як повідомлялося, у понеділок, 30 березня, Верховна Рада вирішила провести ще одне позачергове засідання, на якому буде розглянуто лише один законопроект – «Про внесення зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо безперервного забезпечення харчування військовослужбовців» (№3254).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: