Жахлива пожежа у Лондоні: десятки людей вважаються зниклими безвісти

Жахлива пожежа у Лондоні: десятки людей вважаються зниклими безвісти

Низка експертів вважає, що пожежу могла прискорити обшивка будівлі, в якій міститься цинк

Десятки людей вважаються зниклими безвісти після пожежі в житловій висотці Grenfell Tower  в Лондоні.

Повідомляється, що невідоме місцезнаходження цілих сімей, передає Бі-бі-сі.

За офіційними даними, під час пожежі в Grenfell Tower  загинули 12 осіб, проте в поліції заявляють, що кількість жертв, ймовірно, зростатиме. У лікарнях перебувають понад 70 постраждалих.

Пожежа до кінця неліквідована. Пожежними продовжують гасити вогонь у різних частинах будівлі. За останніми даними, рятувальники дісталися до верхнього поверху 24-поверхового будинку, однак у них ще не було можливості оглянути всі приміщення в пошуках постраждалих від пожежі.

Для постраждалих при пожежі зібрано вже понад мільйон фунтів. Основна частина грошей надійшла через краудфангдінгову платформу JustGiving. На ранок четверга дві петиції на сайті зібрали  726 тис. фунтів (понад $900 тис.). Також понад 438 тис. фунтів ($ 557 тис.) зібрано під час кампанії, запущеної газетою London Evening Standard. Ще близько 89 тис. фунтів ($ 113 тис.) зібрано через платформу GoFundMe.

За словами авторів петиції, гроші використають для допомоги тим, чиї квартири були знищені вогнем, і людям, які втратили в пожежі близьких. 

Нагадаємо, в ніч проти середи на заході Лондона пожежа охопила 24-поверховий житловий будинок.

Повідомляється про понад 50 постраждалих.

У результаті пожежі у багатоповерхівці є жертви. Про це повідомили пожежні служби британської столиці. Точна кількість загиблих наразі невідома.

За словами очевидців, будівля практично вигоріла зсередини.

Перше повідомлення в поліцію про «масштабну пожежу» в будинку Grenfell Tower надійшло 14 червня близько 01:16 за лондонським часом (03:16 за Києвом).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: