Злиття і поглинання компаній в США за участю КНР впали на 95% у минулому році

Злиття і поглинання компаній в США за участю КНР впали на 95% у минулому році
Минулого року китайські компанії придбали американських активів лише на $3 млрд

Активність Китаю на європейському ринку зросла на 81,7%

На фоні початку торгівельної війни між США і КНР процес купівлі американських компаній за участю китайського капіталу зменшився в 2018 році на 95% порівняно із максимумом дворічної давнини. Про це повідомляє гонконгське видання The South China Morning Post.

Так в 2018 році китайські компанії придбали американських активів лише на 3 млрд. доларів. В 2017 році даний показник складав 8,7 млрд. доларів, а в 2016 році вражаючі 55,3 млрд. доларів.

Для порівняння злиття і поглинання за участю китайського капіталу в ЄС в минулому році виросли на 81,7% до 60,4 млрд. доларів.

Всього ж інвестиції китайського капіталу в закордонні активи в 2018 році збільшилися на 11,5% до 3,53 трлн. доларів. При цьому китайський уряд налаштований на повернення капіталів додому для сприяння економічному зростанню всередині КНР. 

Зазначимо, що у Пекіні в понеділок, 7 січня, відбулися переговори представників США та Китаюз метою послаблення торговельного конфлікту. 

У грудні влада КНР повідомила, що переговори будуть зосереджені на питаннях торгівлі сільськогосподарською продукцією, енергією та автомобілями. Наприкінці грудня президент США Дональд Трамп заявив, що очікує досягнення нової торговельної угоди між двома країнами.

На саміті «Великої двадцятки», який відбувся 30 листопада - 1 грудня в Аргентині президент США Дональд Трамп та китайський лідер Сі Цзіньпін досягли тимчасового «перемир'я» у торговому протистоянні. США погодилися відкласти на 90 днів підняття штрафних мит на китайські товари - з 1 січня 2019 року американські мита повинні були вирости з 10% до 25%. Крім того, тоді Трамп повідомив, що і Китай погодився піти на взаємні кроки.

Лідери двох країн домовилися протягом цих трьох місяців не накладати нових торгових обмежень і постаратися досягти нової двосторонньої торговельної угоди.

З початку липня Пекін і Вашингтон ввели взаємні мита на загальну суму понад $100 млрд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: