ЗМІ дізналися шокуючі подробиці про інцидент на катері у Запоріжжі

ЗМІ дізналися шокуючі подробиці про інцидент на катері у Запоріжжі

Свідки кажуть, що посадовці проігнорували навіть мінімальні заходи безпеки

У Запоріжжі посадовців поліції та рибоохорони пошматувало гвинтами швидкісного катера. Під час маневру на воді стерновий не впорався з кермом, судно вдарилося о хвилю, від чого люди вилетіли за борт і потрапили під човен.

За інформацією ТСН, на облавку швидкісного плавзасобу були двоє офіцерів поліції, а судном кермував очільник обласного управління рибгоспу.

Свідки кажуть, що посадовці проігнорували навіть мінімальні заходи безпеки – керманич катера не зафіксував дріт, який мав вимкнути мотор під час нештатної ситуації, всі пасажири човна були без рятувальних жилетів.

«На підлозі в катері були решти їжі, чарки, посуд. Був іще ящик алкоголю – ну, схожий на пиво, скажемо так. І горілка – пляшки недопиті та цілі», - стверджує свідок трагедії Юрій Потоцький.

Потужний катер лише нещодавно надійшов до місцевої рибоохорони, його ще навіть не взяли на баланс. Що робили на службовому судні у вихідний керівник рибгоспу разом із правоохоронцями – ніхто офіційно не коментує.

Рятувальникам вдалося знайти тіло загиблого офіцера – ним виявився керівник відділу управління захисту економіки поліції області. Очільник рибоохоронного патруля з тяжкими травмами лежить у реанімації обласної лікарні. Третій пасажир, майор поліції, залишився неушкодженим, його опитують.

Висновки по цій справі слідчі обіцяють оприлюднити після проведення всіх експертиз, зокрема технічної – щодо стану судна. А також результатів обстеження всіх учасників трагедії на вміст алкоголю в крові.

Раніше повідомлялося, що в акваторії Дніпра в Запоріжжі перекинувся катер з трьома людьми на борту, один чоловік загинув, ще один госпіталізований.

Прокуратура Запорізької області відкрила кримінальне провадження за фактом перекидання катера на Дніпрі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: