ЗМІ: Екс-постпред в ООН Сергєєв може зіграти не на користь лінії держобвинувачення у справі Януковича

ЗМІ: Екс-постпред в ООН Сергєєв може зіграти не на користь лінії держобвинувачення у справі Януковича
Юрій Сергєєв

Джерело: показання Сергєєва не стикаються з деякими важливими деталями лінії обвинувачення

Є висока ймовірність того, що колишній постпред України при ООН Юрій Сергєєв надасть ГПУ свідчення, які не полегшать, а навпаки ускладнять роботу ГПУ в частині обвинувачення екс-президента Віктора Януковича. Про це повідомляє «Обозреватель».

Таку думку висловило джерело в дипломатичних колах, близьке до діяльності постійних представництв України при міжнародних організаціях.

«У свій час цей дипломат, дійсно один із самих професійних наших кадрів, просто врятував ситуацію на дипломатичному фронті в самий критичний момент - коли влада в Україні переходила від команди Януковича до нових людей. Він самовіддано працював, коли проти нашої країни почалася збройна агресія, рятував ситуацію на цьому важливому напрямку. Всі знали, що була домовленість (принаймні, так Юрію Анатолійовичу пообіцяли), що незабаром він отримає або пост заступника глави МЗС, або очолить зовнішньополітичний департамент Адміністрації президента. Але хтось на вищому рівні обіцянку не стримав, через що дипломат такого високого класу раптом залишився не при справах», - зазначає джерело.

За словами джерела, «можливо, цим можна пояснити те, що спливли деякі деталі його свідчень по справі Януковича, дані півроку тому, що ці показання не стикаються з деякими важливими деталями лінії обвинувачення і що 15 серпня Сергєєв їх повторить вже перед судом - якщо на нього не будуть прямо тиснути».

Зазначимо, що досі сам Юрій Сергєєв не підтвердив, але і не спростував автентичність свідчень, які раніше були опубліковані в ЗМІ. На даний момент зв'язатися з самим екс-постпредом не вдається. За інформацією, ряд інших ЗМІ також намагалися зв'язатися з екс-постпредом для того, щоб отримати коментар щодо майбутнього допиту Сергєєва 15 серпня в Оболонському районному суді по справі Януковича.

Раніше «Главком» оприлюднив копії протоколів перших свідчень, які колишній постпред України при ООН надав слідчим ГПУ в Нью-Йорку в січні цього року в рамках розслідування справи проти Януковича. Копії документів «Главкому» надало джерело в правоохоронних органах, близьке до процесу.

Незважаючи на те, що керівництво ГПУ заявляло про наявність важливих свідчих матеріалів, які може надати слідству Сергеєв, судячи з тексту протоколів, свідчення колишнього постпреда можуть нівелювати ряд аргументів, які використовує держзвинувачення в цьому судовому процесі.

Так, судячи з копії протоколу, Сергеєв стверджує, що приводом для введення військ до Криму було звернення Сергія Аксьонова, а не Януковича. Більш того, Сергеєв зазначає, що коли Рада Федерації РФ дала згоду Володимиру Путіну на введення військ до Криму, про лист Януковича Путіну ще ніхто не знав.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: