ЗМІ: США ведуть підготовку до бомбардування ядерних об'єктів Ірану

ЗМІ: США ведуть підготовку до бомбардування ядерних об'єктів Ірану

Ключовим у підготовці операції в Ірані вважається секретний оборонний об'єкт на півночі Австралії

США ведуть підготовку до бомбардування ядерних об'єктів Ірану. Вона може початися вже в наступному місяці. Про це повідомляє австралійське відділення каналу ABC з посиланням на високопоставлених чиновників в уряді Австралії.

За їх словами, австралійські оборонні об'єкти зіграють роль у визначенні точних цілей в Ірані, як і британські розвідувальні служби. В операції також можуть взяти участь австралійські аналітики з розвідувального агентства.

Ключовим у підготовці операції в Ірані вважається секретний оборонний об'єкт на півночі Австралії, який називається «П'ять очей» і в який входять Сполучені Штати, Великобританія, Австралія, Канада і Нова Зеландія. Співробітники об'єкта займаються налаштуванням американських супутників.

При цьому, як стверджують джерела телеканалу, Канада і Нова Зеландія навряд чи візьмуть участь в операції в Ірані. Високопоставлене джерело австралійського ABC в сфері безпеки підкреслив, що існує велика різниця між наданням розвідданих та аналізу іранських об'єктів і безпосередньою участю в операції.

Прем'єр-міністр Австралії Малкольма Тернбулл при цьому повідомив, що не бачить приводів для підготовки США військової конфронтації. При цьому відносини між Іраном і США погіршилися після того як США оголосили про вихід з ядерної угоди. Президент США Дональд Трамп і президент Ірану Хасан Рухані обмінялися застерігають повідомленнями в твіттері. Рухані застеріг США від втручання у внутрішні справи Ірану, а Трамп у відповідь на це порадив не загрожувати Сполученим Штатам, інакше «постраждаєте так, як мало хто в історії».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: