Зустріч Керрі та Лаврова щодо Сирії: «напружена робота» з нульовим результатом

Зустріч Керрі та Лаврова щодо Сирії: «напружена робота» з нульовим результатом
Керрі охарактеризував дані переговори як «дуже виважену дискусію» після довгої паузи

Переговори, які тривали 4,5 години, завершилися без будь-якого фінального документа.

Переговори щодо Сирії, які проходили сьогодні у швейцарській Лозанні, закінчилися без конкретних результатів. Як повідомляє Deutsche Welle, переговори, які тривали 4,5 години, завершилися без будь-якого фінального документа. 

Переговорам передувала 40-хвилинна розмова держсекретаря США Джона Керрі з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим. Також Керрі приватно зустрівся з саудівським главою МЗС Аделем аль-Джубейром. «Ми працюємо дуже напружено», - сказав Керрі журналістам в присутності восьми інших дипломатів.

Керрі охарактеризував ці переговори як «дуже виважену дискусію» після довгої паузи. «Були деякі складні моменти, коли було очевидне напруження, але всі були конструктивними», - зазначив держсекретар США про зустріч, на якій були присутні представники давніх опонентів на Близькому Сході - Тегерана та Ріяда.

Глава МЗС РФ повідомив, що учасники багатосторонніх переговорів щодо Сирії у Лозанні домовилися продовжити контакти найближчим часом. «Є кілька ідей, які сьогодні обговорювали в цьому колі і які представляють досить впливові країни, які можуть впливати на ситуацію», - сказав Лавров.

Як повідомлялося, раніше США припинили свою участь в двосторонніх каналах переговорів з Росією через те, що РФ «виявилася нездатною дотримуватися власних зобов'язань, включно з виконанням норм міжнародного гуманітарного права та резолюції РБ ООН 2254», а також спільно з сирійським режимом «обрали військовий шлях, не сумісний з домовленостями про припинення насильства».

Нагадаємо, 12 жовтня російські літаки відновили удари по житлових кварталах на сході Алеппо, який перебуває під контролем повстанців. За словами сирійських активістів, місто зазнає найбільш масованого бомбардування за останні дні.

Як повідомлялося, 11 жовтня у Сирії російські військові літаки відновили бомбардування контрольованої повстанцями частини Алеппо. У результаті авіанальоту щонайменше 41 особа загинула, серед них - діти.

Раніше голова комітету Європарламенту із закордонних справ Ельмар Брок, голова комітету із закордонних справ Бундестагу і член ХДС Норберт Реттґен, а також Катрін Ґерінґ-Еккардт з Партії зелених заявляли про необхідність запровадити нові санкції проти РФ через дії Москви в Сирії, що призводять до загибелі багатьох цивільних.

В той же час прем'єр-міністри трьох німецьких федеральних земель виступили проти запровадження нових санкцій щодо Росії через ситуацію в Сирії і назвали чинні санкції контрпродуктивними.

Також, 7 жовтня Держдума Росії ратифікувала російсько-сирійську угоду про безстрокове розміщення авіаційної групи РФ на території Сирії. За ратифікацію одностайно проголосували всі присутні 446 депутатів.

Документ було підписано 26 серпня 2015 року в Дамаску, а майже рік потому, 9 серпня 2016 року, внесено президентом РФ на розгляд Держдуми.

Нагадаємо, відомий фінансист Джордж Сорос звернувся до росіян і світової спільноти із закликом вплинути на президента РФ Володимира Путіна в питанні воєнної кампанії в Сирії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: