Більшість ліків повинні відпускатися в аптеках виключно за рецептом - Степанов

Більшість ліків повинні відпускатися в аптеках виключно за рецептом - Степанов
Голова Одеської ОДА Максим Степанов

Голова Одеської ОДА прокоментував впровадження медреформи на регіональному рівні

Медична реформа повинна торкнутися системи забезпечення людей ліками. Про це в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» заявив глава Одеської обладміністрації Максим Степанов, коментуючи впровадження медреформи на регіональному рівні.

«Більшість препаратів повинні відпускати в аптеках виключно за рецептом, - зазначив Степанов. - Україна унікальна тим, що у нас 85% ліків в аптеках купують без призначення лікаря. Це недопустимо. Потрібно вводити систему обов'язкових рецептів. Причому відразу необхідно передбачити виписку рецептів в електронному вигляді, адже в XXI столітті живемо. Наприклад, у вигляді додатку для смартфона з прив'язкою до банківської карти. За допомогою таких електронних систем виписки рецептів ми зробимо більш ефективним як лікування хворих, так і в певному сенсі дисциплінуємо лікарів».

Нагадаємо, 24 жовтня на Раді регіонального розвитку при президентові України глава Одеської ОДА Максим Степанов заявив про намір реалізувати в регіоні різні елементи медреформи, не чекаючи остаточного прийняття всього пакету відповідного законодавства. Зокрема, в експериментальному порядку в Окнянському районі Одеської області впроваджується реформа сільської медицини, яка передбачає передачу за допомогою мережі Інтернет інформації про стан пацієнтів з віддалених сіл до районних, обласних і спеціалізованих лікарень, а також створення електронних медичних карт пацієнтів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: