Морська вода на одеських пляжах відповідає нормам

Морська вода на одеських пляжах відповідає нормам

Інформація щодо захворюваності на інфекційні хвороби і санітарно-епідеміологічної ситуації в Одесі

За інформацією ГУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України», минулого тижня на кір захворіли 23 одесити, у тому числі 6 дітей у віці до 17 років. Захворюваність на кір серед дитячого населення знизилася на 25% порівняно з попереднім тижнем. 
 
Всього з початку поточного року в Одесі зареєстровані 1053 випадки захворювання на кір, з них 46,2% склали діти. Найбільшу кількість хворих на кір зареєстровано серед дітей у віці від 1 до 4-х років і серед дорослих. 
Переважна більшість хворих - 86,9% - жодного разу не були щеплені від кору. 
 
У всіх дитячих міських поліклініках Одеси є вакцина КПК «Пріорікс» виробництва Бельгії, що забезпечує ефективний захист від кору, паротиту та краснухи. Вакцинація від кору в Україні проводиться у 12 місяців і 6 років. Якщо дитина не щеплена відповідно до віку, слід звернутися до дільничного педіатра для вакцинації. 

Захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі минулого тижня склала 309 випадків. Із захворілих 68,6% становлять діти, більшість - у віці 1-4-х років. Більшість випадків захворювань пов'язані із вживанням готових домашніх страв з порушенням технології приготування і зберігання, немитих овочів і фруктів. 
 
Захворюваність на ГРВІ та грип перебуває на сезонному рівні і значно нижча за епідемічний поріг. 
 
З метою проведення моніторингу питної води в Одесі відібрано 18 проб на санітарно-мікробіологічні показники і 14 проб на санітарно-хімічні показники. Всі проби відповідають нормам. 
 
У зонах рекреації морського водокористування на міських пляжах Одеси відібрано 60 проб морської води для визначення мікробіологічних показників. Всі проби відповідають нормативним вимогам.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: