МВС хоче перевірити «кишенькові армії» в Україні, – нардеп

МВС хоче перевірити «кишенькові армії» в Україні, – нардеп
Першим номером у списку на перевірку стоїть комунальне підприємство «Муніципальна вартаміста Одеса»

Якщо в МВС під час перевірок знайдуть порушення, підприємство може бути позбавлене ліцензії на охоронну діяльність

Міністерство внутрішніх справ проведе перевірку 45 юридичних осіб, що мають ліцензію на здійснення охоронної діяльності. Про це в п'ятницю, 7 грудня, повідомив народний депутат Мустафа Найєм у Facebook.

За його словами, йдеться про так звану «муніципальну охорону», яка по всій країні під вивіскою комунальних підприємств привласнила собі функції правоохоронних органів.

«Всього ми виявили близько 50 таких структур у 16 містах країни. Найчастіше ці структури виконують роль «кишенькових армій» і неодноразово незаконно застосовували спецзасоби, наносили побої і перешкоджали роботі журналістів та громадських організацій», - пише Найєм.

Майже всі вони мають ліцензії Міністерства внутрішніх справ на здійснення охоронної діяльності, нагадує нардеп.

За даними парламентарія, МВС вирішило провести перевірки у 45 суб'єктів, у тому числі, у 14 комунальних підприємств, 30 комерційних організацій і державного підприємства Управління відомчої воєнізованої охорони.

Першим номером у списку стоїть комунальне підприємство «Муніципальна вартаміста Одеса».

«Тепер важливо цей процес проконтролювати і довести до кінця. Теоретично, результатом перевірки може стати анулювання ліцензій... Що дуже важливо, з огляду на майбутні президентські і парламентські вибори», - підкреслив нардеп.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: