В Одесі чиновник організував злочинні «схеми» легалізації іноземців

В Одесі чиновник організував злочинні «схеми» легалізації іноземців

Посадовець міграційної служби за оформлення посвідок на постійне проживання на території України вимагав $10 тисяч хабара

Керівник структурного підрозділу обласного управління міграційної служби використовував два шляхи легалізації фізичних осіб в України.

Про це повідомив заступник начальника Департаменту захисту економіки Нацполіції Руслан Марчук.

16 березня працівники Управління захисту економіки в Одеській області Нацполіції, Одеського обласного управління внутрішньої безпеки Нацполіції та прокуратури Одеської області затримали посадовця міграційної служби під час одержання хабара у $10 тисяч.

Правоохоронці встановили, що начальник одного з управлінь ГУ ДМС України в Одеській області організував злочинні «схеми» легалізації іноземців в України.

«Для вирішення питання щодо постійного перебування нерезидентів на території країни правопорушник використовував дві «схеми». Це укладання фіктивних шлюбів з громадянами України та фіктивне усиновлення дітей», - зазначив Руслан Марчук.

Так, в ході документування злочинної діяльності було встановлено, що посадовець міграційної служби за оформлення та видачу посвідок на постійне проживання на території України вимагав від двох іноземців $10 тисяч неправомірної вигоди. В даному випадку підставами для цього було б укладання фіктивних шлюбів з громадянками України.

На даний час начальника одного з управлінь ГУ ДМС України в Одеській області затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюються за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: