В Одесі пікет цирку зоозахисниками обернувся бійкою

В Одесі пікет цирку зоозахисниками обернувся бійкою

Протестувальники стверджують, що конфлікт спеціально спровокував один із правоохоронців

Фото: dumskaya.net

Декілька людей були затримані

На сьогоднішній акції протесту зоозахисників проти використання тварин у цирку розгорівся конфлікт. Протестувальники блокували машину поліції.

Як передає «Думська», спочатку активісти вишикувалися біля входу в цирк з транспарантами і намагалися донести до відвідувачів, які прийшли на виставу «Навколосвітня подорож», неприпустимість використання тварин. У якийсь момент в натовпі сталася бійка, в результаті якої четверо активістів затримали.

При цьому протестувальники стверджують, що конфлікт спеціально спровокував один із правоохоронців. Поліцейські в свою чергу кажуть, що затримані порушували громадський порядок.

Двох учасників протесту посадили в поліцейську машину і відвезли. Автомобіль з ще двома активістами решта учасників акції блокували протягом 20 хвилин. В результаті їх відтіснили прибулі на місце бійці спецбатальйону поліції. Тільки після цього другий поліцейській машині вдалося виїхати.

В поліції підтвердили затримання тільки трьох людей.

«За наявною інформацією анонсований «мирний» протест вийшов за межі мирного, коли учасники почали фізично блокувати приміщення цирку обмежуючи права та свободи інших громадян, що придбали квитки на циркову виставу заздалегідь, варто зазначити серед них були і жінки з дітьми, які бажали відвідати циркове шоу. На фоні такого розвитку протесту, що виходив за межі «мирного», відповідальну особу організатора акції, запросили від епіцентру подій з метою попередити та пояснити можливі правові наслідки таких дій, це привело до того, що деякі з числа осіб, що брали участь в акції, кинулись на виручку своєму лідеру та колезі, зрозумівши певно по-своєму наміри правоохоронців, або з інших мотивів, при цьому здійснивши адміністративні правопорушення в яких вбачалось хуліганство та злісна непокора законним вимогам правоохоронців. В наслідку, три особи, що здійснили адміністративні правопорушення були доставлені до територіального відділку поліції, де встановлено їх особи та складено відповідні протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 173 та ст. 185 КУпАП», - заявив у Facebook радник начальник поліції Одеської області Руслан Форостяк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: