В Одесі знизилася захворюваність на ГРВІ та грип, захворюваність на кір залишається на високому рівні

В Одесі знизилася захворюваність на ГРВІ та грип, захворюваність на кір залишається на високому рівні

Інформація щодо захворюваності на інфекційні хвороби в Одесі

Як повідомляють у ГУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України», захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі минулого тижня знизилася на 4,2%, порівняно з попереднім тижнем.

За минулий тиждень на ГРВІ та грип захворіли 5817 одеситів, з яких 70,9% склали діти у віці до 17-ти років. Захворюваність серед дитячого населення знизилася на 9,5%, що пов'язано із зимовими канікулами. Рівень інтенсивності захворюваності розцінюється як середній.

За даними моніторингу вірусологічних досліджень, спостерігається одночасна циркуляція вірусів грипу і вірусів негрипозної етіології (аденовірус, риновіруси, коронавірус та ін.). Превалюють віруси грипу, з них А / H3N2 - 73% і А / H1N1 - 27%.

З урахуванням епідемічної ситуації для запобігання поширенню грипу та ГРВІ наказом департаменту охорони здоров'я Одеської міськради з 20 грудня 2018 року введено обмежувальні заходи в міських лікувально-профілактичних закладах, зокрема обмеження відвідування пацієнтів у стаціонарах.

За минулий тиждень в Одесі зареєстровані 199 випадків гострих кишкових інфекцій, з яких 76% склали діти, більшість - у віці 1-4-х років.

Захворюваність на кір в Одесі продовжує залишатися на високому рівні. Інтенсивний показник захворюваності на кір становить 110,9 на 100 тисяч населення, що вдвічі перевищує минулорічний.

Минулого тижня в Одесі зареєстровані 39 випадків кору, з них 17 дітей. Протягом 2018 року на кір захворіли 1295 одеситів, з яких 46,1% склали діти до 17-ти років. З усіх хворих на кір жодного разу не були щеплені переважна більшість - понад 85%.

У всіх дитячих міських поліклініках Одеси є вакцина КПК «Пріорікс» виробництва Бельгії, що забезпечує ефективний захист від кору, паротиту та краснухи. Вакцинація від кору в Україні проводиться у 12 місяців і 6 років. Діти повинні бути вакциновані при першій же можливості, коли настав час щеплення за календарем.

Для проведення моніторингу питної води в Одесі відібрано 20 проб на санітарно-мікробіологічні показники і 15 проб на санітарно-хімічні показники. Всі проби відповідають нормам.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: